Фортуна Бургас е победител във футболното дерби Каменица Фен купа за Бургас

Второ място заема Апокалипто Карнобат 

Бургас, 6 юни 2022 г. – Два гола, три дузпи и победа за Фортуна Бургас на Каменица Фен купа. След зрелищна битка на футболния терен отборът Фортуна Бургас спечели шампионската титла за Бургас в обичания от поколения футболни запалянковци турнир Каменица Фен купа 2022. През изминалия уикенд на спортен комплексКаменица Аренав Бургас 48 отбора се състезаваха за купата във втория от общо 8 регионални турнира. 

Победителите в регионалния турнирФортуна Бургасуспяха да надвият съперниците си от Карнобат в оспорвана битка на финала, завършила с 2:2 в редовното време и решена с дузпи при краен резултат 3:1. И двата отбора на първо и второ място ще имат страхотния шанс да премерят сили с останалите полуфиналисти на големия финал в Пловдив, който ще се проведе на 10 и 11 септември. Третото място в турнира на Каменица Фен купа заеха два отборатова са Реал Юнайтед и Светците.

Сред официалните гости на турнира бяха Георги Маринчев, председател на комисията по спорт към Общински съвет Бургас, Димитър Костов, председател на Областния съвет на БФСБургас, треньорът Димитър ДимитровХеро и бившият футболист на Нефтохимик Бургас Милен Георгиев.

Отборът победител получи специални спортни комплекти от марката H8S Hristo Stoitchkov, както и така желаната купа на шампиона за Бургас. Класираният на второ място Апокалипто Карнобат, спечели раници от Givova, а отборите Реал Юнайтед иСветците“, които завоюваха третото място, получиха спортни тениски от Givova. Специалното званиеНайспортсменски отборзаслужено беше присъдено на LY Galaxy. Всички призьори бяха зарадвани с бира Каменица за споделяне с приятели и топки от марката H8S Hristo Stoitchkov. 

Освен отборните награди, имаше и индивидуални отличия. ТитлатаЗвездата на турнираграбна Даниел Атанасов от отбор Апокалипто. Наградата бе връчена от Георги Маринчев, а отличеният футболист получи официална фланелка на испанския футболен клуб Кордоба от Givova. На финала в Пловдив през септември един от всички играчи с титлатаЗвездата на турнираще спечели и официална фланелка на Ню Елс Олд Бойсаржентинският клубен отбор, от където стартира професионалната кариера на Лео Меси, Габриел Батистута и много други аржентински легенди на футбола. 

ПризътНайдобър вратарзаслужено отиде при Божан Зелямов от Фортуна Бургас. Наградата бе връчена от Димитър Костов, а отличеният футболист спечели раница от Givova, бира Каменица и футболна топка с марката H8S Hristo Stoitchkov. На големия финал на Каменица Фен купа в Пловдив един от всички участници с титлатаНайдобър вратарще бъде избран на томболен принцип и ще спечели посещение на мач на английския национален отбор по футбол на стадион Уембли с включен самолетен билет, нощувка в центъра на Лондон и билет за мача. Тази специална награда е осигурена от партньорите от Българска асоциация мини футбол.

В истинско забавление за цялото семейство се превърна тази спортна инициатива, организирана отКаменицаАД. За найактивните запалянковци през всички дни от турнира имаше забавни игри на терен катоНе се сърди човече“, „Точен шут“, „Дженга“, „Изтегли въжето“, табла и други. Всеки играч и гост на терен може да участва в разнообразни игри със страхотни награди като халба Каменица, шапка, карти за игра и съдийска свирка. Един от всички участници в игрите спечели на томболен принцип уникалната награда от 365 бири за цяла година. 

Официалните партньори на турнира са Българска асоциация мини футбол (БАМФ), спортният бранд на Христо Стоичков H8S и италианският производител на спортни облекла и екипировка Givova. 

Следващата среща на Каменица Фен купа 2022 ще се проведе във Варна на 11 и 12 юни, а пълният график за провеждане на турнирите можете да откриете на www.kamenitzafancup.bg. Всички новини за Каменица Фен купа можете да следите на официалната Facebook страница www.facebook.com/kamenitzafancup и в Instagram @kamenitzafancup.

Наздраве за футболните моменти с приятели!