Отбор „Феникс“ е победител в битката за челното място

на Каменица Фен купа в Русе

Русе, 25 юли 2022 г. Седмата футболна среща от турнира за любители Каменица Фен купа се проведе през изминалия уикенд на спортен комплекс „Дунав“ в Русе. Първи във футболната класация се нареди „Феникс“ от гр. Ловеч, който спечели титлата измежду 68 отбора , включили се в надпреварата за купата на Каменица. На второ място се класира ФК „Аларма“, а третото място си поделиха „Скобелев“ от гр. Плевен и „Локо БДЖ“ от гр. Русе. Резултатът от финалния мач беше 3:0 за „Феникс“ в редовното време.

 

Сред специалните гости на турнира бяха легендите на „Дунав Русе“ Сашо Тодоров и Ешреф Сулейманов – Шери, както и Димитър Димитров – председател на Областния съвет на БФС – Русе. Златомира Стефанова, заместник-кмет „Икономика и международно сътрудничество“ в Община Русе, също уважи турнира и връчи част от наградите на победителите. „Оценяваме усилията на организаторите да осъществят турнира Каменица Фен купа 2022 и сме впечатлени от духа и борбеността на отборите, които се включиха в тазгодишното му издание в Русе, независимо от горещото време. Надяваме се през следващата година градът ни да приеме и националните финали на надпреварата.“, сподели г-жа Стефанова и допълни изказването си с поздравителни адреси от името на кмета на град Русе, Пенчо Милков, към „Каменица“ АД и БАМФ.

 

До момента турнирът се радва на голям интерес и успява да вдигне футболния адреналин във всеки град, където се провежда. Отборите, които се включиха в сезон 2022, са над 530, а до финала се очаква бройката да надхвърли 600.

 

Участниците показаха умения като за истински професионалисти, които не останаха незабелязани от организаторите. Те от своя страна се погрижиха да бъдат наградени с индивидуални отличия. Със званието „Най-спортсменски отбор“ бе отличен „Данубио“ (Русе). Всички призьори истински се зарадваха да получат и своята награда за сетивата – страхотна бира от Каменица, а марката H8S Hristo Stoitchkov им осигури и футболни топки.

 

По традиция отборът победител получава специални спортни комплекти от обичаната от футболните фенове марка H8S Hristo Stoitchkov. Тимът, класиран на второ място, получава раници от Givova, а отборите на трето място – спортни тениски от същата марка. Титлата „Звездата на турнира“ грабна Преслав Петров от отбор „Феникс“. През септември на големия финал в Пловдив един от всички носители на тази титла ще спечели и официална фланелка на „Ню Елс Олд Бойс“ – аржентинският клубен отбор, от където стартира професионалната кариера на Лео Меси, Габриел Батистута и много други аржентински легенди на футбола. Другото специално отличие – „Най-добър вратар“, заслужено отиде при Павел Алтънов от ФК „Аларма“ който получи раница от Givova, бира Каменица и футболна топка с марката H8S Hristo Stoitchkov.

 

Последната среща от регионалните турнири за сезон 2022 на Каменица Фен купа ще се проведе във Враца на 30 и 31 юли. С това приключва първият етап на турнира, като през септември е и големият финал в Пловдив.

Пълният график за провеждане на турнирите можете да откриете на www.kamenitzafan Всички новини за Каменица Фен купа можете да следите на официалната Facebook страница www.facebook.com/kamenitzafancup и в Instagram @kamenitzafancup.