Отбор „Миньор Згориград“ е победител на Каменица Фен купа във Враца

Завърши и последният етап от регионалните турнири

 

Враца, 01 август 2022 г. Последната футболна среща преди големите финали от турнира за любители Каменица Фен купа се проведе през изминалия уикенд на спортен комплекс „Winbet арена“ във Враца. Първи във футболната класация се нареди „Миньор Згориград“, който победи „Нашенци Враца“ с 2:1 в редовното време. Така на второ място се класира „Нашенци Враца“, а третото място си поделиха ФК „Криста“ и „Вихър Николово“.

 

Сред специалните гости на турнира бяха Радостина Хаджийска – Директор “Правни и корпоративни въпроси” в Каменица АД, Александър Владимиров – заместник-кмет “Култура, спорт, социални и младежки дейности, туризъм и инвестиции”, и Валентин Станчев, бивш български футболист, нападател, а от началото на 2014 г. изпълнява длъжността Главен селекционер на ДЮШ на ПФК Лудогорец Разград. „Аплодисменти за всички участници. Благодарим на организаторите от Каменица за този турнир, който доставя удоволствие на всички ни. Очакваме ви отново тук и следващата година. Вие се превърнахте в символ на любителския футбол, така че продължавайте да правите това, което правите.“, бяха думите на г-н Владимиров. „Надявам се, че сте имали страхотни емоции с вашите приятели и семейства през последните два дни. Благодарим на всички наши партньори и на домакините от Община Враца за подкрепата. Радваме се, че Враца за първи път е домакин на регионален кръг от нашия турнир. Благодаря и на целия екип на Каменица, който през последните два месеца работи неуморно, за да върне футбола на феновете в България.“, сподели г-жа Хаджийска.

До момента турнирът се радва на голям интерес и успява да вдигне футболния адреналин във всеки град, където се провежда. Отборите, които се включиха в сезон 2022 надхвърли 600.

Участниците показаха умения като за истински професионалисти, които не останаха незабелязани от организаторите. Те от своя страна се погрижиха да бъдат наградени с индивидуални отличия. Със званието „Най-спортсменски отбор“ бе отличен „ВиК Враца“. „Звездата на турнира“ стана Пламен Нитоловски от „Миньор Згориград“, а  призът „Най-добър вратар“ получи Веселин Илиев от „Нашенци Враца“. Всички призьори истински се зарадваха да получат и своята награда за сетивата – страхотна бира от Каменица, а марката H8S Hristo Stoitchkov им осигури и футболни топки.

По традиция отборът победител получава специални спортни комплекти от обичаната от футболните фенове марка H8S Hristo Stoitchkov. Тимът, класиран на второ място, получава раници от Givova, а отборите на трето място – спортни тениски от същата марка. През септември на големия финал в Пловдив един от всички носители на тази титла ще спечели и официална фланелка на „Ню Елс Олд Бойс“ – аржентинският клубен отбор, от където стартира професионалната кариера на Лео Меси, Габриел Батистута и много други аржентински легенди на футбола.

С двубоите във Враца приключва първият етап на турнира, като през септември е големият финал в Пловдив, където всички победители от регионалните турнири ще премерят сили и ще бъде излъчен победителят на Каменица Фен Купа за сезон 2022.

Пълният график за провеждане на турнирите можете да откриете на www.kamenitzafancup.bg. Всички новини за Каменица Фен купа можете да следите на официалната Facebook страница www.facebook.com/kamenitzafancup и в Instagram @kamenitzafancup.